Η είσοδος στο Μουσείο του Λούβρου


Σημείο αναφοράς για τον παγκόσμιο πολιτισμό, το Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι, στην ανατολική όχθη του Σηκουάνα, αποτελεί ένα από τα σπουδαιότερα ιδρύματα τέχνης στον κόσμο, must για τον επισκέπτη της «Πόλης του Φωτός».

Τέσσερις χιλιετίες καλλιτεχνικής δημιουργίας, μέχρι και το 1848, προσφέρονται για έναν μοναδικό περίπατο στην ιστορία, μέσα από ελληνικά, ρωμαϊκά, αιγυπτιακά και πολλά άλλα μνημεία. Το Λούβρο, ωστόσο, δεν ήταν πάντοτε μουσείο. Αρχικά αποτελούσε φρούριο, ενώ αξιοποιήθηκε και ως φυλακή, ανάκτορο, διοικητική έδρα, ακαδημία και πινακοθήκη, όπως αναφέρει το travelstyle.

Η ίδρυσή του χρονολογείται στο 1793, όταν η Συνέλευση αποφάσισε να στεγάσει εδώ το «Κεντρικό Μουσείο Τεχνών και Δημοκρατίας». Έκτοτε η συλλογή του εμπλουτίζεται συνεχώς, και πλέον τα 60.000 τ.μ. της συνολικής έκτασης αδυνατούν να αναδείξουν όλους τους φυλασσόμενους θησαυρούς. Το πρόβλημα του χώρου ήταν φανερό και στις εισόδους, που δεν μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τους εκατομμύρια επισκέπτες. Έτσι, αν και πολλοί Παριζιάνοι δεν συμφωνούν ιδιαίτερα με την αισθητική της, το 1989 εγκαινιάστηκε η γυάλινη πυραμίδα που δεσπόζει στο προαύλιο και αποτελεί το νέο «πέρασμα» στο Λούβρο,.

Αφού ανεβείτε, λοιπόν, στους κυρίως χώρους, περιπλανηθείτε στους πάμπολλους διαδρόμους και αίθουσες, για να θαυμάσετε διάσημα καλλιτεχνήματα όπως η Νίκη της Σαμοθράκης, η Αφροδίτη της Μήλου, αριστουργήματα των Rembrandt, El Greco, Goya και Velazquez και, φυσικά, την περίφημη Μόνα Λίζα του Leonardo da Vinci.

Τιμή εισόδου: €13 (€11, Τετάρτη-Παρασκευή 18:00-21:45). Δωρεάν είσοδος την πρώτη Κυριακή κάθε μήνα

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα-Πέμπτη-Σάββατο-Κυριακή 09:00-18:00, Τετάρτη-Παρασκευή (Τρίτη κλειστό) 09:00-22:00, Πυραμίδα: Καθημερινά εκτός Τρίτης 09:00-22:00

Από το Blogger.
Hellya

Made with by Odd Themes

© 2013 Odd Themes, Inc. All rights reserved.