Mια έκτρωση


Ποιος θα σας συμβουλεύσει σωστά;

Κατ 'αρχάς, θα πρέπει να δείτε τον γιατρό σας, που γνωρίζει την ιστορία σας, ή πηγαίνετε σε ένα κέντρο οικογενειακού προγραμματισμού που ειδικεύεται στη βοήθεια των ανθρώπων που βρίσκονται σε παρόμοια κατάσταση με τη δική σας. Μπορούμε να κάνουμε όλες τις ερωτήσεις που θέλετε και να συζητήσουμε τις επιλογές σας πέρα ​​από την άμβλωση. Όταν αποφασίσετε να κάνετε μια έκτρωση, θα κρεμάσει άμεσα ραντεβού με έναν γυναικολόγο.

Πότε θα πρέπει να υποβληθούν σε άμβλωση;

Όσο πιο γρήγορα, πιο ασφαλή. Ενώ η καθυστέρηση, τόσο μεγαλύτερες είναι οι πιθανότητες των επιπλοκών. Το καλύτερο είναι να γίνει έκτρωση πριν την ολοκλήρωση των 12 εβδομάδων. Σχεδόν πάντα ισχύει γενική αναισθησία. Μέχρι τις 14 εβδομάδες, η διαδικασία ξεκινά με την επέκταση της αυχενικής στομίου, το οποίο επιτυγχάνεται με την διαδοχική εισαγωγή λεία ράβδο, προοδευτικά αυξανόμενης διαμέτρου, αναρρόφηση και ακολούθησε ήπια απόξεση. Μετά από 16 εβδομάδες, όχι μόνο να περιπλέξει τα πράγματα, αλλά είναι πολύ πιο επικίνδυνο να κάνει έκτρωση τον κόλπο. Μετά τον χρόνο αυτό, η διακοπή της κύησης γίνεται με την έγχυση της προσταγλανδίνης στην κοιλότητα καλουπιού για να προκαλέσει σπασμούς. Η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει 12 ώρες και είναι επώδυνη.

Αργά έκτρωση

Μόνο ένας στους εκατό αμβλώσεις πραγματοποιούνται μετά από κύηση 20 εβδομάδων. Σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις στις οποίες εντοπίζονται είτε κάποια σοβαρή ανωμαλία στο έμβρυο ή την έγκυο γυναίκα έχει υποστεί σοβαρή πίεση ή πάσχουν από κάποια ασθένεια. Σε αυτές τις περιπτώσεις, η άμβλωση εκτελούνται με υστερεκτομή-δηλαδή το άνοιγμα της μήτρας διαμέσου του κοιλιακού τοιχώματος, όμοια με την καισαρική τομή ή την πρόκληση τοκετού.

Πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι η έκτρωση;

Όπως εξηγεί ο κ. Γρηγορίου, παράνομη διακοπή της κύησης από πρόσωπα που διαθέτουν τις απαραίτητες δεξιότητες και τα μέσα είναι ένα έγκλημα. Πολλοί "επαγγελματίες παράνομες αμβλώσεις" έχουν ελάχιστη γνώση των ασφαλών πρακτικών, έτσι ώστε η υγεία των γυναικών που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο. Οι επιπτώσεις μπορεί να είναι άμεσες (π.χ. διάτρηση της μήτρας ή ακατάσχετη αιμορραγία) ή να δείξει, αργότερα μια μόλυνση που μπορεί να προκαλέσει βλάβες των γεννητικών οργάνων, απόφραξη των σαλπίγγων, συμφύσεις, ακόμη και μόνιμη στειρότητα.

Πώς θα έχω μετά την έκτρωση;

Αν κάνετε μια άμβλωση μέσα στις πρώτες 12 εβδομάδες της κύησης, θα επιστρέψετε στην κανονική κατάσταση σας μέσα σε μία εβδομάδα. Ψυχολογικά, ωστόσο, μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο για την πλήρη ανάρρωση. Ο χρόνος που χρειάζεται κάθε γυναίκα είναι διαφορετική. Οι περισσότεροι απαιτούν 3-4 εβδομάδες για να ξεπεράσει τις ψυχολογικές επιπτώσεις της άμβλωσης. Κάποιοι απαιτούν αρκετούς μήνες. Μετά από μια έκτρωση, είναι φυσιολογικό να αισθάνονται μοναξιά και ευάλωτοι. Αν συνεχίσετε να αισθάνεστε θλίψη, θα πρέπει να επισκεφθείτε το γιατρό σας. Υποστήριξη από έναν ειδικό μπορεί να βοηθήσει πραγματικά.

Πόσο θα κοστίσει;

Έκτρωση σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο κόστος 1450 έως 1700 ευρώ, ανάλογα με το γιατρό. Το ποσό αυτό περιλαμβάνει την αμοιβή του αναισθησιολόγου και του νοσοκομείου, καθώς και ιατρικές εξετάσεις. .


Από το Blogger.
Hellya

Made with by Odd Themes

© 2013 Odd Themes, Inc. All rights reserved.