Η ιππασία


Όπως στις περισσότερες περιπτώσεις έτσι και στην ιππασία, οι τιμές διαφέρουν ανάλογα με τη περιοχή που βρίσκεται η σχολή και τις προσφερόμενες εγκαταστάσεις. Τα μαθήματα γίνονται συνήθως σε μικρές ομάδες 6-8 άτομα, ο αριθμός όμως διαφέρει ανάλογα με το μέγεθος των εγκαταστάσεων της κάθε σχολής και το επίπεδο των μαθητών που για αρχάριους δεν πρέπει να ξεπερνά τα 3 άτομα σε κάθε κλάση.

Μπορείτε επίσης εφόσον το θελήσετε να συζητήσετε και για ιδιαίτερα μαθήματα με συγκεκριμένο προπονητή. Μια ιδέα του κόστους μαθημάτων, για παράδειγμα στην περιοχή Αττικής: Πρόγραμμα: ομαδικό 1 ώρα = 50 λεπτά Κόστος = 20 - 25 € Σημειώστε ακόμη ότι οι τιμές δεν προσδιορίζουν την ποιότητα γι' αυτό και πολλές φορές μπορεί να συναντήσετε ανθρώπους που κάνουν πολύ καλή δουλειά και χρεώνουν φθηνότερα διότι απλά δεν υπερεκτιμούν τον επαγγελματισμό τους.

Εκτός από το κόστος των μαθημάτων θα χρειαστεί να κάνετε μία μικρή χρηματική επένδυση, όπως σε κάθε χόμπι άλλωστε, για αγορά του κατάλληλου εξοπλισμού. Το σημαντικό είναι όμως ότι μπορείτε να ξεκινήσετε δίχως άλλα έξοδα αφού συνήθως οι σχολές σας παρέχουν καπέλο και εσείς απλά το δανείζεστε κάθε φορά που ιππεύετε. Στην ουσία λόγοι υγιεινής και μόνο θα σας προέτρεπαν να αγοράσετε δικό σας καπέλο.

Όσον αφορά τώρα τον υπόλοιπο εξοπλισμό που θα χρησιμοποιήσετε όταν ασχοληθείτε εντατικά, μπορείτε να καλυφθείτε πολύ οικονομικότερα, αν αγοράσετε δεύτερο χέρι, (εκτός καπέλου), από κάποιον αθλητή για παράδειγμα, τις περισσότερες φορές σε πολλή καλή κατάσταση.

Το πιθανότερο είναι να ανακαλύψετε ότι το πρώτο μισάωρο του μαθήματος, σας φαίνεται αιώνας, μέχρι οι μύες σας να δυναμώσουν και να προσαρμοστούν στη δουλειά που πρέπει να εκτελέσουν. Το να μπορέσετε να συγκεντρωθείτε εκτεταμένα στα πρώτα μαθήματα ώστε να μάθετε σωστά τις βασικές αρχές της τεχνικής που είναι η θέση και η ισορροπία πάνω στο άλογο θα σας ανταποδώσει στο μέλλον!

Τις περισσότερες φορές είναι καλύτερα να κάνετε στην αρχή κάποια ιδιαίτερα μαθήματα, (τα οποία δεν χρεώνονται επιπλέον αλλά εύλογο είναι να χρειαστεί να βρείτε κάποιες "έξυπνες" ώρες στο πρόγραμμα της εβδομάδας ώστε ο εκπαιδευτής να ασχοληθεί μόνο μαζί σας), έτσι θα μάθετε καλά τα βασικά σημεία για σωστή ίππευση και δεν θα απογοητευτείτε αν κάποια στιγμή βρεθείτε σε μία ομάδα ιππέων που έχουν ίσως περισσότερη εμπειρία από εσάς και κάνετε συγκρίσεις με τον εαυτό σας. Αργότερα μπορείτε να ενταχθείτε σε μία ομάδα με την οποία θα ανταλλάσσετε εμπειρίες, γνώσεις, θα έχετε δημιουργικές συναντήσεις και θα σας ευχαριστεί η κάθε στιγμή που περνάτε μαζί τους και με το άλογό.

Σημειώστε ότι για να κάνετε ιππασία δεν χρειάζεται να έχετε ιδιόκτητο άλογο, (κάθε σχολή διαθέτει τα δικά της), και το σημαντικό είναι ότι μπορείτε να οργανώσετε το πρόγραμμά ανάλογα με τις υπόλοιπες ασχολίες σας, μιας που οι σχολές είναι συνήθως κλειστές μόνο μία φορά την εβδομάδα, (οι περισσότερες κάθε Δευτέρα). Έτσι δίχως τη πίεση της υποχρέωσης να πηγαίνετε συχνά όπως θα χρειαζόταν για παράδειγμα σε ένα γυμναστήριο, το κόστος της ιππασίας είναι πολύ λογικό όταν συγχρόνως σας προσφέρει ψυχική ανάταση, γυμνάζει αερόβια όλο σας το σώμα και ιδιαίτερα συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες όπως προσαγωγούς μύες, γλουτιαίους και ραχιαίους μύες. Aλλωστε η επαφή με το φυσικό περιβάλλον είναι μια καλή ευκαιρία να πάρετε την οικογένεια ή τους φίλους για ένα εβδομαδιαίο πίκνίκ στην εξοχή όπου συνδυάζετε και εσείς, (γιατί όχι και όλη η οικογένεια ή οι φίλοι), το χόμπι σας!

Πηγή: horse
Από το Blogger.
Hellya

Made with by Odd Themes

© 2013 Odd Themes, Inc. All rights reserved.